Je to tak, nedá se před tím uhnout, ani schovat. Táta Roman tloustne. Ať už je to vina metabolismu, který se začal po třicítce zpomalovat, nebo celkem nedávné změny pracovního stylu (sedět na telefonu znamená sedět za stolem s minimem pohybu), kila přibývají a je to znát zvenku i zevnitř. Jelikož se nám před časem osvědčila metoda dělené stravy, rozhodli jsme se tuto strategii bílkovin a sacharidů využít i tentokrát. Dnešní večeří nám tak bude vyloženě poetický pokrm nazvaný Pohanková kaše s ovocem.
Suroviny:
250 g pohanky
4 jablka
šťáva z 1/2 citronu
1 bílý jogurt
1 lžička skořicového cukru nebo skořice
1 lžička másla
med
lístky meduňky
Postup přípravy: Jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme je do kastrolu, zakapeme citronovou šťávou, posypeme skořicí, přimícháme máslo, nepatrně podlijeme a odusíme doměkka. Pohanku spaříme horkou vodou, dáme ji do kastrolu, zalijeme zhruba dvojnásobným množstvím vody a zvolna uvaříme na kaši. Do ní pak vmícháme polovinu jablek a podle chuti med. Rozdělíme do misek, přelijeme jogurtem a ozdobíme zbytkem jablek a lístky meduňky.
0 Komentáře