Králík na hořčici

V dnešním díle, na požádání kamarádů hladovců, zavítáme do naší kuchyně. Nebojte se, nebudeme vás děsit snímky té hory nemytého nádobí, která se nám tyčí vedle dřezu. Neuvidíte ani videosekvenci, na které Simča zuřivě kroutí knoflíkem sporáku, který bez tohoto fyzického přemlouvání odmítá hřát déle než 15 vteřin. Namísto toho vás seznámíme s naším oblíbeným receptem, který ve svém ušmudlaném záhlaví nese trochu obyčejně znějící sousloví "Králík na hořčici".

Recept je poměrně jednoduchý. Potřebujeme k němu dekapitovaného ušáka (zbaveného srsti, paciček a vnitřností), 1/2 kostky 100% tuku, kelímek plnotučné hořčice (velikost podle chuti, prý stačí i 1 lžička na 1 porci, my dáváme 400g), 2dl vody, bobkový (hehe) list, celý pepř a nové koření. Na sporáku nejdříve rozehřejeme velký hrnec, do kterého po té vložíme tuk. Tuk necháme rozpustit a osmažíme na něm naporcovaného králíka. Ne moc, jen aby chytil barvu. Pak přidáme hořčici, bobkový list, pepř a nové koření, podlijeme vodou a necháme asi 20 minut dusit. Podušené maso vyklopíme na dvoudílný plech, přikryjeme a v troubě rozehřáté na 220°C pečeme 45 minut. Potom vrchní díl plechu sundáme a pečeme ještě 15 minut, aby maso dostalo tu správnou barvu. Pokud nemáte dvoudílný plech, nezoufejte. Půjčte si ho jako my od maminky, nebo pečte bez přikrytí.

Jídlo podáváme s bramborovým knedlíkem, který potřeme směsí z plechu. Pokud nebudete mít chuť na maso, můžete si klidně dát i samotné pomazané knedlíky. Je to obyčejné, ale my se po nich můžeme doma utlouct. Nechte si chutnat.